Intimkonsert med Else Myhr

17.07.2021

Else Myhr er utdannet folkemusiker og musikkpedagog og har jobbet mye med lokalt arkivmateriale. På denne konserten har hun valgt ut repertoar hovedsakelig etter de to spellmennene Jacob Eriksson Bråten og Theodor Olsen. Felles for begge er at Myhr bare har notenedtegnelser etter dem, så alt er egne tolkninger av melodier de spilte. 

Jacob Eriksson Bråten (Litjiäinen) (1844-1895) var av finsk slekt, født i Juussela, Rådelsbråten, men flyttet til gården Pettershagen i Grøndalen som voksen. Av yrke var han skomaker, men han ble mest kjent som spellmann.

Theodor Olsen (1869 - 1950) ble født i Støa, men vokste opp i svenske Gördalen. Han flyttet som voksen til Innbygda og var organist i Trysil i årene 1899 - 1937. I tillegg til å være organist, komponerte og arrangerte han musikk gjennom hele livet. Han spilte også fele og det finnes mange låter av og etter han. 

Veronika Johnsen vil være gjestemusiker på konserten. Myhr og Johnsen har de siste 10 årene hatt mange ulike musikalske prosjekter sammen. De gleder seg til å spille sammen igjen under denne konserten. 

Konserten er støttet av aktivitetsmidler fra FolkOrg. Formålet med ordningene er å bidra til lokal aktivitet og lokale arrangement i hele landet, selv om mange faste arrangement og kappleiker har blitt avlyst i år.

Billetter 100,- inkl.kaffe.

Reserver billetter ved å sende sms til 90140849.