25.02.2023

25.02.2023

Lørdag 25. februar kl 15 kommer den landskjente trekkspilleren Håvard Svendsrud med sin trio til Trysil Prestegard! 


Anders Sørensen i ord og toner 
Trysil Prestegard
Lørdag 25. februar, kl. 15.00
Entré kr. 200,- + avgift
Åpen kafé
Forhåndssalg av billetter: www.hoopla.no

 https://eshtrio.hoopla.no/sales/event/2436439577/?utm_medium=search&utm_source=hoopla.no

Anders Sørensen (1821-1896) fra Romedal, er kjent som en av de mest legendariske komponister innen norsk gammeldans, og er for mange Hedmarkskomponisten fremfor noen. Blant hans mest kjente komposisjoner er «Sørensens vals» som egentlig het «Den ubemærkte», og «Sørensens reinlender» som egentlig het «En hilsen til Hamar». Disse, og flere av Sørensens mindre kjente komposisjoner, blir å høre på konserten på Trysil Prestegard. Som tittelen gir klare indikasjoner på, vil det også bli fortalt masse fra Sørensens eventyrlige spellemannsliv. Han var i sin samtid en virkelig popstjerne. Ikke minst besøkte han til stadighet bygdene i Østerdalen, og her lever det fremdeles mange historier om ham.

Håvard Svendsruds trio består foruten han selv av fiolinisten Arvid Engegård og bassisten Svein Haugen. Trioen har spilt sammen siden 2015. I forbindelse med 200-års jubileet for Anders Sørensens fødsel i 2021, spilte trioen inn en egen jubileumsplate som har vært gjenstand for masse oppmerksomhet og gode kritikker.

Kort om de medvirkende:
Håvard Svendsrud fra Modum er kjent som en av sin generasjons mest aktive musikere på trekkspill. Etter endt musikkutdannelse ved Barratt Dues Musikkinstitutt i 1998, har han vært frilansmusiker med et bredt spekter av prosjekter. Siden 2013 har Svendsrud også vært aktiv som produsent for sitt eget plateselskap, Aksent.Arvid Engegård fra Bodø er kjent som solist og kammermusiker over hele Europa, bl.a. som primarius for Engegårdkvartetten. Videre er han aktiv som dirigent, og leder regelmessig orkestre som Det norske kammerorkester og Oslo Filharmoniske orkester. Innen folkemusikken har Engegård samarbeidet med musikere som Susanne Lundeng, Nils Økland og Håvard Svendsrud.

Svein Haugen fra Andøy i Nordland har vært kontrabassist i Oslo Filharmoniske orkester i 38 år, de fleste årene som solobassist. Ved siden av dette har han vært aktiv i en lang rekke ensembler og grupper, bl.a. i sigøynerensemblet «Sturm und Drang». Svein Haugen er i dag stadig å finne i ulike orkestre og ensembler. Videre leder han sin egen festival «Festitur» i Vesterålen.

Konserten «Anders Sørensen i ord og toner» vil få form som et uformelt konsertkåseri.
Vi ønsker velkommen til en konsertopplevelse i stemningsfulle omgivelser på Trysil Prestegard.