AVLYST!Julekonsert

12.12.2021

Julekonsert i kulturstuene: MjøsFolk

Søndag 12.desember kl 18:00

Velkommen til en stemningsfull konsert i en julepyntet Prestegard!


MjøsFolk fortsetter sin tradisjon med julekonserter, det niende året i år.

På konserten i Trysil har vi gleden av å presentere noe unge gjestemusikere fra Trysil Kulturskole som vil synge og spille et par sanger.

MjøsFolk (tidligere kjent som Julestemmer) har spesialisert seg på julekonserter med lite brukt og for mange, ganske ukjente julesanger fra Innlandet og Vestlandet. De formidler sanger som viser spennet i julefeiringa og tradisjonene. Det er religiøse folketoner, med kjente tekster, men ukjente melodier, det er viser om overtro, Haugebonden, nisser, lysfest, dyra sitt liv i jula, festen i romjula og begynnelsen på det nye året.


Billetter (Hoopla.no eller Vipps i døra)
ordinær: kr 200
barn u. 12 år og kulturskole-elever:gratis

Salg av kaffe og biteti.

Arr: MjøsFolk i samarbeid med Trysil-Knut Dans- og Spelmannslag og Trysil Prestegard


Mer om MjøsFolk:
Camilla Granlien, sang og kontrabass. Camilla har vokst opp på Furnes i Ringsaker og har de siste 17 årene jobbet som frilans folkesanger. Hun er nå bosatt på Lillehammer og jobber mye med prosjekter både i Hedmark og Oppland. Hennes spesialitet er sangmaterialet fra Gudbrandsdalen og Hedmarken. Camilla har vunnet Landskappleien kl A hele tre ganger. Hun har flere prosjekter og samarbeid med ulike musikere.

Margrete Nordmoen på sang og femstrengs kantele er fra Ljørdalen og bor i dag i Hamar. Margrete kan mye om sangtradisjonen i Østerdalen og har brukt dette i sin jobb som folkesanger i mange år. Gjennom Musikk i Hedmark spesielt og nå også som rektor i Løten kulturskole. Sommeren 2018 ga hun ut sin første plate i eget navn til strålende kritikker. I tillegg vant hun vokal kl A på Landskappleiken i Trysil!

Solbjørg Tveiten, sang. Solbjørg er fra Tørvikbygd og bor i dag på Ottestad. Solbjørg har jobbet som frilans folkesanger i flere år, med folkesangen fra Hardanger som sin spesialitet. Hun er nå også kultursjef i Stange kommune i tillegg til å gjøre jobber som frilans sanger.

Frode Berntzen på gitar og sang. Frode er fra Hamar og en viktig person i musikklivet i Hedmark. Han har jobbet mye for bla. Teater Innlandet , i samarbeid med Guren Hagen, Geirr Lystrup, sitt eget band Briskebyen Lyttemannslag og har også eget studio hvor bla. plata til Julestemmer ble spilt inn.